Mirabelle Thovex : haar sportcarrière in 4 data

Gepubliceerd op 17 februari 2021,
1999: Het begin
Toen ik 8 was, heb ik het voorbeeld van mijn zus gevolgd en voor het eerst snowboarden geprobeerd. Ik vond het zo geweldig dat ik 2 jaar later lid werd van de Club des Sports van La Clusaz. Ik heb alle vormen van snowboarden willen proberen (slalom, snowboard cross, halfpipe, slopestyle), omdat het belangrijk is om van alles te doen en vooral ook omdat ik alles wilde proberen voordat ik de discipline koos waar ik me helemaal voor wilde inzetten. Ik hou van elke vorm van snowboarden, maar ik had toch een voorkeur voor freestyle en vooral halfpipe.

2007: Het Franse team
Toen ik 15 was, werd ik lid van het Franse halfpipe snowboard-team. Daarna is alles erg snel gegaan, ik heb deelgenomen aan mijn eerste wereldkampioenschappen en begon de wereld rond te reizen.

2010- 2011: Eerste keren
In 2010 nam ik deel aan mijn eerste Olympische spelen in Vancouver, dat was ongelooflijk.
In 2011 stond ik voor het eerst op een podium bij een Worldcup, in Bardonecchia en toen heb ik een aantal jaren achter elkaar gereisd voor de competities.

2010- 2018: Volop competities
Ik heb het geluk gehad om aan 3 Olympische Spelen deel te nemen (2010, 2014, 2018), 7 wereldkampioenschappen, X Games in Frankrijk, de Verenigde Staten en Noorwegen, US Opens, Dew Tours en (heel) veel Worldcups. Een gekkenhuis!

HET MOMENT DAT HET LEVEN VAN DE TOPSPORTER HEEFT VERANDERD
De Olympische Spelen van Sotchi hebben mijn carrière als topsporter duidelijk gemarkeerd, met de dag die de mooiste van mijn leven is geweest. Ik kwam heel sereen aan op het evenement dat ik al 4 jaar aan het voorbereiden was. Mijn vrienden en familie hadden me een video gestuurd, die ik op de ochtend van de wedstrijd kreeg. Die video heeft me zo goed gedaan! Ik ging dan ook door de kwalificaties, de halve finales en uiteindelijk de finales, mijn einddoel.
Ik voelde me zo goed, alles ging perfect. Na deze prachtige dag heb ik meer vertrouwen in mijzelf en in mijn snowboard gekregen.
Noot van de schrijver: Mirabelle wordt 10e in de halfpipe-competitie.

HET VERBAND TUSSEN ONDERNEMERSCHAP EN TOPSPORT
Dat was het onderwerp van mijn masterscriptie. Er is heel veel verband tussen ondernemerschap en topsport, veel meer dan je zou denken.
Dat is bijvoorbeeld je grenzen verleggen, uitdagingen aangaan, respect of teamgeest, wat bijzonder belangrijke waarden zijn in de topsport maar ook in het ondernemerschap.

HAAR FAVORIETE WERKPLEK IN LA CLUSAZ
Ik ben vast niet erg objectief maar ik werk heel graag in de Candide Store, ik zit graag aan de hoge tafels en kijk dan al werkend naar de mensen die in het dorp voorbijgaan.

HAAR FAVORIETE RIDESPOT IN LA CLUSAZ
Er zijn zoveel spots en die zijn allemaal afhankelijk van de sneeuw. Dit zal niet origineel zijn, maar Balme is natuurlijk één van mijn favoriete spots in La Clusaz.

HET EVENEMENT DAT JE NIET MAG MISSEN IN LA CLUSAZ
Er is één evenement waar ik bijzonder aan gehecht ben, ten eerste omdat het tegenover het huis plaatsvindt waarin ik ben opgegroeid maar ook omdat ik er altijd van hebt gedroomd om eraan deel te nemen: de Défi Foly, een waterslide-wedstrijd op het Lac des Confins met een geniale sfeer. Helaas heb ik nooit in het meer kunnen afdalen omdat ik altijd bang ben voor een blessure voor het einde van het seizoen, maar ik hoop echt dat ik me volgend jaar zal kunnen inschrijven.

EEN PLAN VOOR DE KOMENDE JAREN
Ik zou nu anders van mijn passie voor snowboarden willen leven, ik heb zin om me meer te concentreren op beelden, foto en video buiten de pipe. Want net als in het begin van mijn carrière denk ik dat het belangrijk is om alle disciplines van snowboarden te proberen. Ik ben vorige winter bijvoorbeeld naar Canada gegaan om te heliskiën, ik had nooit tijd gehad om iets dergelijks te doen en het is geweldig!

We also suggest

Gepubliceerd op 1 februari 2021
Na een briljant afgesloten studie journalistiek was Clément Hudry voorbestemd om met open armen ontvangen te worden op een van de vele Parijse redacties. Maar die hadden niet gerekend op zijn liefde voor zijn geboortegrond! Hij is net zo goed in schrijven als in fotograferen en gaf er de ...