Marie Pollet-Villard & Célia Perillat-Pessey

Gepubliceerd op 27 december 2021,
Célia en marie zijn meervoudig finalisten in het wereldkampioenschap en het Europees kampioenschap, meervoudig Frans kampioenen individueel en in teamverband en blinken ook uit in Vertical race, de explosieve race met 1000 meter positief hoogteverschil. Deze onafscheidelijke vriendinnen doen mee met een interview ‘Eerste en laatste keer’.


  ​Eerste keer op ski’s?
  Célia : Zodra ik kon lopen. Met mijn vader maar vooral met mijn tante, die me meenam naar het Champ Bleu bij mijn oma.
  Marie: Eerste bochten toen ik 3 was, met
  een vader skileraar en een moeder die dol
  is op skiën.

  ​Eerste emotie in de bergen ?
  Célia : Een skitocht naar de Aiguille om te zonsondergang te zien, samen met mijn broer en een neef. Dat was mijn klik voor toerskiën. Het uitzicht, het gevoel van absolute vrijheid, het plezier van de afdaling na de inspanning. We konden de hele wereld aan!
  Marie : Toen ik 13 was, de eerste tocht met stijgvellen op Beauregard. Maar mijn sterkste emotie was 4 jaar geleden in de Barbey-gang in Argentière met mijn broers. Het had net gesneeuwd en we waren de eersten. Ik voelde een combinatie van stress, opwinding en vrijheid op deze
  enorme vlakte. Het was echt een euforisch moment.  De eerste goede karaktertrek van de ander?
  Célia
  : Zij geniet van het leven. Met Marie weet je altijd dat je een goed moment vol vrolijkheid doorbrengt.
  Marie : Haar humor. Ik hou ook veel van haar vastberadenheid in alles wat ze doet.

  Het eerste wat mensen van jullie zeggen?
  Célia : Als ze ons samen zien lachen, zeggen ze vast bij zichzelf: die zijn allebei gek! Dan verandert hun blik als ze met ons praten. Tenminste, dat hoop ik ...
  Marie:  Dat we een explosief tweetal zijn, dat we hard en vaak lachen.

  Het eerste wat jullie in je sporttas doen?
  Célia : Chocola. Ik reken 1 reep per dag, met voorkeur voor chocola met frambozen.
  Marie: Ik ook! Mijn favoriet is pure chocola met zeezout. Een reep per dag tijdens stages, om er zeker van te zijn dat ik voor iedereen genoeg heb.

  Laatste markante herinnering in verband met jullie sport?
  Célia
  : Met mijn broer bij de Pointe Percée.
  Ik had bijna alle toppen van de Aravisketen van mijn lijstje afgestreept, alleen deze ontbrak nog.
  Marie: De halve finale sprint van Célia bij het wereldkampioenschap in Andorra. Het was haar eerste kwalificatie voor een finale in het wereldkampioenschap.

   We also suggest

   Gepubliceerd op 1 december 2021
   Juliane start de promotie van Shadow: een film over offpisteskiën met inspirerende beelden, een echte liefdesverklaring aan de bergen maar vooral aan alle vrouwen die van grote ruimtes, maagdelijke hellingen en vrijheid houden.
   Gepubliceerd op 25 oktober 2021
   Na een briljant afgesloten studie journalistiek was Clément Hudry voorbestemd om met open armen ontvangen te worden op een van de vele Parijse redacties. Maar die hadden niet gerekend op zijn liefde voor zijn geboortegrond! Hij is net zo goed in schrijven als in fotograferen en gaf er de ...