Georges Pessey: alle wegen leiden naar La Clusaz

Gepubliceerd op 23 september 2022,

Hoofdstuk 1: Een uitgestippelde toekomst

Ik ben geboren in La Clusaz, als oudste zoon van zeven kinderen. Mijn ouders waren boer. Met de achternaam Pessey was in die tijd mijn toekomst al duidelijk: boer worden, vakman of skileraar. Maar ik wilde andere dingen, zoals architect worden. Ik vond tekenen en ontwerpen altijd leuk, mijn fantasie kweken. Omdat ik de studie voor architect te lang vond, besloot ik te kiezen voor het vak van slotenmaker. Ik begon al snel te werken in het lokale bedrijf Pollet-Villard. ‘s Winters was ik langlaufleraar in Les Confins. Ik was zo nieuwsgierig naar hoe het daar zou zijn, dat ik op een dag besloot om al mijn schepen achter me te verbranden en de “Amerikaanse droom” te leven.

Hoofdstuk 2: Op naar Amerika

Ik was 20 en ik wist niet wat ik moest verwachten of doen in Amerika. Ik kocht een open vliegticket richting Los Angeles, dat me destijds 500 Franse frank kostte. Met mijn rugzak op ben ik naar een vriend gegaan die ik in La Clusaz had ontmoet, en die in San Diego woonde, in Zuid-Californië. De winter was in aantocht, dus ik besloot naar Squaw Valley te gaan, een skioord in Californië, om werk te zoeken. Ik ben bij de plaatselijke skischool binnengestapt zonder skilerarendiploma. Ik deed er uit de losse pols wat testen, die ik moeiteloos heb gehaald. Ik sprak heel slecht Engels en heb de directeur, die me eigenlijk niet wilde aannemen, beloofd dat ik een maand later Engels zou spreken.

Hoofdstuk 3: De ontmoeting

In die tijd begon ik met het ontwerpen van mijn eigen collectie, waarbij ik verschillende textielmaterialen gebruikte voor het maken van één kledingstuk. Op een dag zei een vriend tegen me: “Waarom zou je je eigen creaties maken? Je bent creatief en je hebt veel talent, je zou bij bekende kledingmerken aan moeten kloppen om je ontwerpen te verkopen! ”

Hoofdstuk 4:  Jonathan Levigstone & Fletcher Lynd

In 1984 besloten we Jonathan en Fletcher op te richten. Een onderzoeksbureau dat kledingmerken helpt bij het ontwerpen van collecties. De samenwerking met Alain was ontzettend productief. Steeds meer bekende merken zoals Millet, Adidas, Salomon en Patagonia wilden dat wij hun collecties zouden ontwerpen. In 1988 besloot Alain wat anders te gaan doen. Ik bleef het bedrijf in mijn eentje runnen en heb het inmiddels overgedragen aan mijn zoons Jonathan en Gregory Pessey. Sindsdien maken we technische kleding op maat voor professionele atleten en wedstrijdkleding.